Vyhledávání

Kontakt

Základní škola, Mníšek pod Brdy, Komenského 886
Komenského 886
252 10 Mníšek pod Brdy

318 599 465 - 732 458 092

ID e4bmpw4

zskomenskeho886@seznam.cz

Školní rok 2022/23

 

Sportovní den na "Zadňáku"

Poslední týden v tomto školním roce je tady. Učebnice máme odevzdané, třídy uklizené, a tak jsme vyrazili poslední den před vysvědčením k Zadnímu rybníku, kde si pro nás starší žáci připravili různé disciplíny.

Skákali jsme na míči....

....zkoušeli jsme točit obručí

...přenést ping-pongový míček na lžíci

...skákali přes švihadlo

....projít slalom s míčem

...házeli míčkem na terč

Od sportovních aktivit jsme si odpočinuli u spojování obrázků podle čísel....

Nebojte, nezapomínali jsme ani na pitný režim a svačinu. Když jsme si potřebovali odpočinout a nabrat síly, udělali jsme si piknik na dece mezi stromy...

Všichni si vyzkoušeli všechna stanoviště, a tak na nás na závěr čekaly diplomy a zasloužené sladké odměny :-)

I přesto, že jsme cukrovinek dostali dost, poslední akce letošního školního roku pro nás byla zároveň trochu hořkosladká. Rozloučili jsme se totiž s větší skupinou deváťáků, kdy většina z nich k nám do školy chodila celých 9let. Odchází také dva žáci 10.ročníku, kteří byli po celou dobu opravdová sluníčka. Bude se nám po všech moc stýskat, ale věříme, že se na nás někdy přijdou podívat :-)

 

 

Bublanina

Na zahradě se urodilo spoustu třešní, a tak jsme se rozhodli upéct bublaninu. A protože nás, i třešní, bylo hodně, udělali jsme rovnou dvě!

Nejprve jsme do mísy dali všechny ingredience...

...potom těsto pořádně zamíchali

...nalili na plech a ozdobili třešněmi.

Každý na to měl jiný systém :-)

A pak už jsme jen počkali na výsledek. A musíme zhodnotit, že se nám moc povedl! :-)

 

 

Zahradní slavnost

I letos se na zahradě u knihovny konala opět zahradní slavnost. Bylo připraveno několik stanovišť, na kterých si děti mohly něco vyrobit nebo zasoutěžit.

Mohly si například něco nechat namalovat na obličej....

....zahrát si na archeology a z písku si kartáčkem vyhrabat nějaký sádrový odlitek, který si potom mohly namalovat

....projít se po laně, nebo se o něj přetahovat

...projít dráhu s ping-pongovým míčkem na lžíci

...a nebo si vyrobit dekoraci z květin pro maminku, babičku nebo toho, koho mají rády

Nechyběl ani fotokoutek, ve kterém se vyřádili jak skupinky dětí, tak děti s rodiči a v neposlední řadě i pedagogové :-)

Děkujeme všem rodičům a přátelům školy, kteří na zahradní slavnost dorazili a užili si ji spolu s námi a maminkám, které přichystaly výborné občerstvení. Tak příští rok se zase těšíme! :-)

 

Sportovní den na Dobříši

Jak se říká, sportem ku zdraví! Tohoto hesla jsme se drželi a přijali pozvání ZŠ Dobříš, abychom se zúčastnili sportovního dne, který pro nás připravili. Vybrali jsme tedy dva týmy ze starších dětí, o hodinách tělesné výchovy trénovali a ke konci června vyrazili na Dobříš. Tam jsme poměřili síly ve vybíjené a florbalu. Bohužel naše družstva byla na přesný počet a neměla nikoho na střídaní, což se odrazilo i na výsledku.  I přesto, že jsme zápasy prohráli, jsme na naše sportovce velice pyšní. Dali do zápasů všechno, drželi pospolu, neskutečně se podporovali a hráli podle zásad fair play. Co víc si přát? 

Strávili jsme velmi hezké dopoledne, za což ZŠ Dobříš moc děkujeme a budeme se těšit brzy opět na viděnou! :-)

 

Hasík

Prevence není níkdy dost, a tak jsme tentokrát přivítali ve škole hasiče, s kterým jsme si povídali o tom, jaké mají hasiči telefonní číslo, jak by mělo vypadat nahlášení dopravní nehody či požáru, jak se zachovat v případě, že hoří, co dělat, když uslyšíme varovný signál nebo na co nezapomenout, když opouštíme dům. 

Víte, za jak dlouho se hasič musí stihnout obléknout do uniformy? My už jo, za 1minutu!

 

 

Léto ve škole

Velká horka nám dávají ve škole celkem zabrat, ale dokážeme si poradit. Buď se učíme ve venkovní učebně na zahradě, dáme si svačinu ve stínu pod stromem...

.... a nebo se dojdeme ochladit zmrzlinou :-)

 

Westernová pevnost Fort Hary

V polovině června jsme se vypravili smluvním autobusem do jižních Čech na westernovou pevnost Fort Hary. Tam jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o tom, jak žili a jak se oblékali indiáni a kovbojové. To si také mohli někteří z nás na vlastní kůži ozkoušet...

Prohlédli jsme si indiánské muzeum s replikami předmětů denní potřeby původních obyvatel Severní Ameriky a poté se vydali vyzkoušet své dovednosti, jak bychom obstáli ve světě indiánů a kovbojů..

Vyzkoušeli jsme si třeba práskání honáckým bičem...

..střelbu z pušky a coltu

...hod lasem

...hod nožem, tomahawkem a oštěpem

...a střelbu z luku

Zjistili jsme, že bychom se na americkém západě sice neztratili, ale raději zůstaneme v Mníšku :-)

 

Exkurze u záchranářů

Není vůbec na škodu, že naše škola sídlí naproti záchranné službě. Občas můžeme záchranáře dojít navštívit, a když zrovna nemají výjezd, mohou nám povědět něco o jejich práci a o tom, jaké vybavení sanitka musí mít...

...a dokonce jsme si mohli vyzkoušet, jaké to je, v takové sanitce ležet

Moc děkujeme za zážitek a zase se těšíme někdy na viděnou! Samozřejmě jen na exkurzi! :-)

 

Dopravní hřiště

Ve spolupráci s BESIPem a MP Dobříš se měla naše Sluníčka možnost podívat na dopravní hřiště na Dobříši, kde jim pan policista řekl základní pravidla silničního provozu a zároveň si tam mohla vyzkoušet jízdu na kole či koloběžce v provozu.

Po dopravním hřišti jsme měli ještě energii, a tak jsme si zkrátili čekání na autobus ještě na dětském hřišti, kde jsme si také užili spoustu zábavy..

 

Plavání

Léto se blíží mílovými kroky a jak se na něj lépe připravit než lekcemi plavání.

Sluníčka absolvovala několik lekcí v bazénu v Dobřichovicích, kde si to náramně užila. No, posuďte sami :-)

Také žáci v programu základní školy se díky několika lekcím plavání připravovali na léto. Navštívili plavecký bazén na Příbrami a díky instruktorkám si vyzkoušeli různé plavecké styly i skoky do vody. A za odměnu byl i tobogán!

 

Pražské památky

Také starší žáci nezůstali pozadu a i oni se vypravili do Prahy za památkami. Tramvají jsme dojeli až k Pražskému hradu, o kterém jsme si řekli pár informací, počkali si na střídání stráží, podívali se do Chrámu sv. Víta a poté sešli po zámeckých schodech přes Karlův most, kolem Národního divadla až ke kostelu sv. Cyrila a Metoděje, kde se za 2.světové války urkývali v kryptě parašutisté, kteří spáchali atentát na Heydricha. Nachodili jsme celkem dost kilometrů, ale všichni jsme měli dobré boty, takže nebyly žádné puchýře a výlet jsme si opravdu užili :-)

 

Petřin

Začal květen, všechno venku rozkvétá. A kam jinam se vydat na výlet než na Petřín?

Dopravní prostředky, to je naše. 

Po cestě linkovým autobusem a tramvají, jsme využili lanovou dráhu a nechali se vyvézt až na Petřín.

Po prohlídce rozhledny následovala zasloužená svačinka... 

...a samozřejmě dovádění na hřišti. Každý si to užíval po svém :-)

Když jsme se dostatečně vyřádili na hřišti, scházeli jsme přes sady pěšky dolů. A to vám byly výhledy!

Starší žáci měli program trochu upravený. Podívali se do strojovny lanovky a místo dětského hřiště zvolili zrcadlové bludiště, kde si také užili hodně legrace :-)

 

"Tři princezny na vdávání" ve Staré Huti

Mladší žáci se vypravili autobusem do Staré Huti, kde shlédli divadelní představení "Tři princezny na vdávání", které si pro ně připravily děti z dramatického kroužku ZŠ Dobříš.

Moc jsme si to užili a děkujeme za krásný zážitek!

 

Čarodějnice

Ani jsme se nenadáli a konec dubna je tu, a s ním spojené pálení čarodějnic. Ani my jsme tento lidový zvyk ve škole nevynechali a užili si ho s plnou parádou :-)

Nejprve jsme ve třídě udělali pár úkolů s čarodějnickou tematikou...

... a poté jsme se vypravili na zahradu, kde jsme plnili čarodějnické zkoušky, které se skládaly:

z létání na koštěti

ze skoku do čarodějnické chýše

z čarování s hůlkou, při kterém se stali z našich kamarádů různá zvířátka

z vaření lektvarů

Všichni jsme v čarodějnických zkouškách obstáli, a tak jsme si mohli za odměnu opéct buřty! A ty byly! :-)

 

Den Země 2023

Den Země je každoroční celosvětová událost organizovaná 22.dubna, zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. My si už několik let tento den snažíme připomínat. Povídáme si o potřebě chránit životní prostředí a snažíme se přírodě v našem okolí trochu pomoct. A tak každý rok vezmeme odpadkové pytle, nasadíme rukavice a jdeme naše okolí zbavit nepořádku. Tentokrát nás příjemně překvapilo, že jsme za celé dopoledne nasbírali jen čtvrtku odpadkového pytle.

Po práci přichází samozřejmě i odměna! Počasí nám přálo, a tak jsme si na zahradě zahráli různé hry a soutěže a opekli si buřty.

I naše Sluníčka si připomněla, že chránit přírodu je potřeba. Pojala však Den Země trochu jinak. Vypravila se na Dobříš, kde byla v rámci akce "Rozkvetlá Dobříš" připravená stanoviště s nejrůznějšími aktivitami. Děti si tak mohly vyzkoušet projít květinovou opičí dráhu, poznávat rostliny, které mohou právě v dubnu a květnu vidět kolem sebe, vytvořily si dřevěné přívěsky na klíče nebo zapichovací květiny do květináčů. 

Den jsme si moc užili a už se těšíme na další akci :-)

 

 

Palačinky

V hodinách pracovních činností máme mezi probíranými tématy mimo jiné také studené a teplé pokrmy. A tak si občas při odpoledním vyučování něco uvaříme. Tentokrát byly na programu palačinky s banány. Práci jsme si rozdělili - někdo vážil suroviny, někdo krájel banány, na někoho připadl nejtěžší úkol smažení palačinek a někdo je na závěr hezky ozdobil. Práce nám šla od ruky a odměnou nám byly výborné palačinky, na kterých jsme si všichni pochutnali :-)

 

 

Primární prevence s Městskou policií Mníšek pod Brdy

Prevence není nikdy dost! A tak se u nás každý měsíc zastaví městští policisté z oddělení prevence a společně si povídáme o různých tématech - kyberšikana, nebezpečí na internetu, drogové a jiné závislosti, nebezpečí užívání nikotinových sáčků apod. 

 

Kdo si hraje, nezlobí

Díky Mateřskému centru OÁZA  mohou naše Sluníčka vždy jedenkrát za 14 dní hodinku před velkou přestávkou využít herničku, která se nachází v Pavilonu ZŠ. My jsme moc rádi, že takovou možnost máme a že si můžeme pohrát s jinými hračkami než jaké máme ve škole.

Moc děkujeme :-)

 

Ponožkový den

Věděli jste, že na 21.března připadá světový den Downova syndromu? My ano!  A také víme, že toto datum nebylo vybráno náhodně, ale v souvislosti se ztrojeným 21.chromozomem. Běžně mají lidé totiž chromozomy dva.

Řídili jsme se heslem "Na každou nožku, jinou ponožku!" a na podporu lidí s Downovým syndromem si oblékli každou ponožku jinou! :-)

 

Pracovní činnosti ve Sluníčkách

Úkol zněl jasně! Připravit o pracovních činnostech studený pokrm. A tak jsme se vší vervou pustili do práce!

Vytvořili jsme krásné ovocné ježky. A každý byl originál :-)

 

 

 

"Houbové čarování" ve Staré Huti

Naše Sluníčka vyrazila začátkem března za kulturou! 

Jela autobusem do Staré Huti, kde shlédla divadelní představení "Houbové čarování", které si pro ně připravily děti z dramatického kroužku.

Moc jsme si to užili a děkujeme za krásný zážitek!

Po představení nám pěkně vyhládlo a bylo potřeba se před tou zpáteční cestou ještě posilnit :-)

 

Tulipánový měsíc

Jako každý rok, i leto jsme se zúčastnili Tulipánového měsíce, jehož cílem je přinést s jarem i naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním. Tuto akci pořádá Amélie z.s., která zdobí zaslanými výtvarnými díly několik desítek onkologických oddělení v nemocnicích. Tento rok jsme nakreslili opět spoustu obrázků, vyrobili zápichy do květináčů a přáníčka, do kterých jsme napsali pár slov na povzbuzení.

Jsme moc rádi, že můžeme alespoň takhle pomoci! :-)

 

Srdce s láskou darované

Letos jsme se nově zapojili do projektu "Srdce s láskou darované", který je určený pro dětské kolektivy a podporuje tradiční hodnoty, jako je láska, úcta, porozumění a sounáležitost.Vytváří prostor pro týmovou spolupráci, utužuje mezilidské vztahy napříč generacemi a vede děti k tomu, aby nebyly lhostejné ke svému okolí. A tak jsme společnými silami vytvořili dvě krásná velká srdce, které jsme byli předat paním doktorkám za to, že si vážíme jejich práce a nebojíme se chodit k nim, když nás něco bolí :-)

Vždycky je možnost, jak rozdávat střípky radosti :-)

 

Ani o přestávkách se nenudíme!

Ani o přestávkách není nuda a vždycky se nějak zabavíme. Teď jsme společnými silami dostavěli puzzle s obrázkem formule z 500 dílků. Tak se musíme pochlubit :-)

 

Škola v pohybu

Nové pololetí jsme ve škole započali hezky sportem. Do školy nás přijel navštívit trenér Dan z projektu Škola v pohybu. Tento projekt je zaměřený na podporu pohybových aktivit v mateřských a základních školách. My jsme si tak díky němu užili celé dopoledne plné pohybu zaměřeného na všeobecný pohybový rozvoj :-)

A za to, jak dobře jsme cvičili a dali jsme do toho všechno, jsme dostali i medaile. Děkujeme :-)

 

Bruslení

Je konec ledna a když jsme si zatím nemohli užít moc radovánek na sněhu, vypravili jsme se alespoň na led. Na zimním stadionu na Dobříši jsme prožili parádní dopoledne. Někdo burslil jako profesionální hokejista a vzal si s sebou dokonce i hokejku a puk, někdo bruslil o něco pomaleji a někdo stál na bruslích třeba poprvé nebo podruhé v životě. Ale i tak se nám všem moc líbilo a doufáme, že to ještě do začátku jara alespoň jednou zopakujeme :-)

 

 

Vánoční besídka

Po dvouleté pauze jsme si opět mohli užít vánoční besídku v plné parádě. Už od listopadu jsme pilně nacvičovali jednotlivá vystoupení, abychom je mohli předvést rodičům a přátelům naší školy. 

Naše nejmenší Sluníčka na úvod zatancovala mazurku...

 

Starší Sluníčka rozpohybovala nejen sebe, ale také publikum s písničkou "Hlava, ramena, kolena, palce.."

Poté žáci navštěvující dramatický kroužek zahráli pohádku O koblížkovi...

Další vystoupení bylo plné básniček a písniček se zimní tematikou...

Starší žáci si připravili scénku o tom, jak je všechny za 20let náhoda svede do jedné cukrárny...

A vrchol vánoční besídky byla zpívaná operetka od autorů Svěráka a Uhlíře "Červená karkulka" v podání našich nejstarších žáků..

Všechna vystoupení měla obrovský úspěch, tělocvična praskala ve švech a my jsme byli rádi, že jsme to i přes trému zvládli :-) Odměnou nám byly jednohubky a vánoční cukroví, které donesly některé maminky, za což jim patří náš velký dík.

Moc jsme si to užili a už teď vymýšlíme, co předvedeme příště. Tak doufáme, že si to přijdete užít s námi :-)

 

Mikuláš

Jako každý rok, i letos nás svou návštěvou poctil Mikuláš s andělem a čerty. 

Většina z nás byla po celý rok hodná, takže se nemusela čertů vůbec bát. 

Našlo se ale pár výjimek, které během roku nějaké hříchy nasbíraly, a tak byl samozřejmě strach na místě. Naštěstí ale všechno dobře dopadlo, uličníci slíbili, že se polepší a všichni si odnesli sladkou nadílku :-)

 

Sluníčka ve Skřítkově

Když starší děti na betlémy, naše Sluníčka se jela vyřádit do Skřítkova na Dobříš :-)

Každý si tam našel to svoje :-)

Všichni jsme si to moc užili :-)

 

Výstava Betlémů

Předvánoční čas je tady, a tak jeli starší žáci načerpat atmosféru na Příbram na výstavu betlémů...

 

Zimní vycházka

Pravá zima je konečně tady a my jsme se vypravili na procházku do lesa...

.... a protože se blíží Vánoce, nazdobili jsme v lese stromeček zvířátkům. Samozřejmě jsme místo čokolád použili ovoce a zeleninu :-)

 

Preventivní program "Nejsme jen spolužáci, ale i kamarádi"

Na začátku prosince jsme se opět po roce setkali s panem lektorem Tomášem Holubem ze společnosti Život bez závislostí. Cílem letošního preventivního programu bylo zaměření se na uvědomování si a rozlišování žádoucího a nežádoucího chování v kolektivu a důležitosti navazování přátelských vztahů.

Muzeum iluzivního umění

Žáci druhého stupně se vydali do Prahy do Muzea iluzivního umění. Illuzion Art Museum Prague je totiž plné optických efektů, které si hrály s naší představivostí a rozšířily tak naše vnímání vizuálního světa o nové perspektivy. Mohli jsme si prohlédnout iluzivní výtvarné techniky napříč historií umění, ale i v současných uměleckých trendech. 

Nejenže jsme tak objevili krásná originální díla našich umělců, ale vzhledem k tomu, že byla většina děl interaktivních, jsme si s nimi mohli i hrát a bavit se.

 

Co myslíte, přeskočí nás? 

Jak by vypadala Pražská defenestrace v našem provedení :-)

Pozor, holky, letí dělová koule!

Honzík nám vyfoukal sluneční soustavu :-)

Někdo byl pasován na rytíře...

...a u někoho se to pasování trochu zvrtlo :-)

Po prohlídce interaktivních děl nám průvodkyně Bára pověděla spoustu zajímavostí o pražském orloji.

A protože jsme byli v blízkosti Staroměstského náměstí, šli jsme si na vlastní oči orloj prohlédnout :-)

 

Zdobení vánočního stromečku

Před chvílí jsme teprve nastoupili do školy, teď nás čeká první adventní neděle. Proto jsme vyrazili na mníšecké náměstí, ozdobit si svůj vánoční stromeček. Tentokrát jsme na něj dali dřevěná kolečka, která jsme nazdobili ubrouskovou technikou. Tak se skočte na náměstí podívat, jak se nám povedl :-)

 

Pečeme na Knoflíkový trh

První adventní neděle se blíží a s ní i Knoflíkový trh, který se koná v sobotu 26.11. na náměstí. A my tak máme plné ruce práce. Vyrábíme svíčky, věnce, papírové anděly, voňavá srdíčka k zavěšení, ale také perníčky, vánočky a další dobroty! Přijďte si naše výrobky prohlédnout, a nebo ještě lépe - koupit. Budeme moc rádi! :-)

 

Knihovna

Žáci prvního stupně si chodí občas zpestřit hodiny českého jazyka do knihovny. 

Máme jí naproti a moc se nám tam líbí! Dokonce si i někteří nechali zřídit průkazky, aby si mohli chodit půjčovat zajímavé knihy, které tam mají! :-)

 

Svatý Martin

11. prosince, svátek svatého Martina. I my ve škole jsme si povídali o tom, kdo byl Martin, proč slavíme jeho svátek a jaké dobroty s jeho svátkem souvisí.

A tak po vyplnění pracovních listů o Martinovi naše Sluníčka společně s paní učitelkami upekla svatomartinské rohlíčky. 

A moc se povedly!

 

Halloween

Konec října již tradičně patří Halloweenu. Ani u nás ve škole tomu nebylo jinak :-)

Oblékli jsme si strašidelné kostýmy...

 ..a užili si pěkné dopoledne za zvuků pohádkových písní, na které jsme si zatancovali. Ať už sami nebo s paní učitelkami :-)

A co by to bylo za Halloween bez pořádného sladkého občerstvení? Neodradili nás ani netopýři, duchové a žáby na dobrotách...

 ...a s chutí se do nich pustili :-) 

Halloweenské dopoledne jsme si moc užili a děkujeme všem maminkám, které se zapojily a něco dobrého upekly!

 

Podzimní mandaly

Ještě dokud venku svítí sluníčko, vypravili jsme se se staršími dětmi v rámci výtvarné výchovy ven a vytvářeli podzimní mandaly. Podívejte, jak se nám povedly!  :-)

Co mandala, to originál!

 

Záložka do knihy spojuje školy

Zapojili jsme se do projektu "Záložka do knihy spojuje školy", jehož cílem je navázat kontakty mezi českými a slovenskými školami a podpořit čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knihy.

A tak každý z nás vytvořil záložku, na kterou ztvárnil svého oblíbeného literárního hrdinu nebo příběh, vložili jsme je do krabice spolu s informačními materiály o Mníšku a odeslali naší partnerské škole do slovenské Šaľy. 

A teď už netrpělivě vyčkáváme, jaké záložky nám poslali naši noví kamarádi! :-)

 

Den s lesníky

Letošní školní rok jsme opět zahájili vycházkou po dobříšském lese s lesníky z Colloredo-Mansfeld s.r.o. Tentokrát si pro nás připravili program se sokolníkem, díky kterému jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací ohledně dravých ptáků. Všechny jsme si pak mohli prohlídnout pěkně zblízka a některé z nich si i podržet. Poté nás opět čekala svačinka v podobě opékání buřtů. Počasí nám vyšlo a my moc děkujeme lesníkům za krásně strávený podzimní slunečný den :-)

Vyjíždíme :-)

Jdeme lesem na určené stanoviště a po cestě si všímáme krásných barevných listů...

A teď už pěkně poslouchat výklad pana sokolníka...

 

Kromě dravců nám pan sokolník představil i svého loveckého psa Mikyho...

A teď už hurá na buřty! Mňam! :-)

 

Puntíkový den aneb Oblečme si puntíky a zbavme lidi předsudků!

29.října - světový den psoriázy, jehož cílem je informovat veřejnost o povaze tohoto chronického zánětlivého autoimunitního onemocnění celého organismu, jehož projevy jsou viditelné na kůži.

A tak jsme si ve škole pověděli o lidech onemocněných lupénkou, a pak jsme společně vytvořili jeden velký puntík. Protože víme, že nikdo by neměl zůstat se svými starostmi sám.

Víte, že lupénka není infekční onemocnění a že není potřeba se lidí s takovým onemocněním bát? My už jo! :-)

 

Dýňování

Konec října a Halloween je tu! Rodiče přinesli dýně a naše Sluníčka tak o pracovních činnostech mohla s pomocí paní učitelek vyřezávat a zdobit svoje vlastní dýňová strašidla. 

No, podívejte, jak se nám povedla!

Pozadu nezůstali ani žáci prvního stupně, kteří společně vydlabali a vyřezali krásnou dýni :-)

 

Požární ochrana očima dětí

Minulý školní rok jsme se zapojili do výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže pořádané ORPOO PZ.na téma "Živelné katastrofy - náročný úkol pro hasiče". O hodinách výtvarné výchovy jsme tak vytvářeli obrázky s motivy hasičů zasahujících při živelných katastrofách, součinnost  hasičů s Policií ČR a Zdravotní záchrannou službou, používání vhodných prostředků pro zásah, a byli jsme úspěšní!

Hned tři naši žáci se umístili v okresním kole soutěže na krásných prvních a druhých místech. A protože si pro ceny do Jílového u Prahy nemohli dojet, byly nám na začátku nového školního roku poslány do naší školy. Vítězům moc gratulujeme a doufáme, že všichni žáci tak získali motivaci k dalšímu výtvarnému tvoření :-)